Terug naar het overzicht

Visbrochette met wilde rijst


Aantal personen : 4
Categorie: : onbekend
Bereidingstijd: : 25 minuten
Beoordeling: : 0
Ingredienten
600 g witvis (kabeljauw, koolvis, tilapia)2 eetl. citroensap300 g winterwortel, geschrapt en in stukken van 3 cm.150 g peultjesca. 12 plakken rauwe ham2 eetl. olijfolie1 pak wilde rijstmaïs voor garnering4 lange spiesen

Bereiding
Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Wikkel ieder visblokje in rauwe ham. Rijg de visblokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de visbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.

Suggestie
Serveer er salsa verde bij en meng daarvoor 1 teentje geperste knoflook, 3 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel), 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie.

Wijnadvies
Wie van Sauvignon Blanc houdt neemt Sea Breeze. Maar ook met Chardonnay smaken deze spiesjes prima. Denk aan Monastier, Gamma of Montalto. Wie durft kiest een lichtgekoelde rode: Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde per persoon:
Eiwit : 44
Vet: : 18
Koolhydraten: : 85
Kcal: : 680

Terug naar het overzicht

Print recept