Boer & Slager

Proef het ambacht van Boer & Slager

Proef de eerlijke smaak van puur rundvlees. Afkomstig van kleinschalige boerderijen en ambachtelijk verwerkt door onze eigen vakbekwame slagers.

Gezond eten met eerlijke producten waarvan de herkomst bekend is, vinden wij, maar vooral onze klanten, steeds belangrijker. Daarom vindt u bij Boni een uniek soort rundvlees onder de naam 'Boer & Slager'. Voor dit heerlijke rundvlees is Boni met haar eigen slagerij een unieke samenwerking aangegaan met de familie Veurink uit Rheeze en de regionale slachterij Vleesvee Integratie Twente (VIT) uit Oldenzaal.

Samenwerking Boer & Slager
Het rundvlees van Boer & Slager is uniek doordat de herkomst ervan, van de geboorte van het kalf, tot en met het verpakte stuk vlees wat Boni haar klanten aanbiedt, bekend is. Boni is hiervoor een nauwe samenwerking aangegaan met de familie Veurink die exclusief voor Boni Limousin runderen houden.
Door nauw met de familie Veurink samen te werken, weet Boni precies waar de runderen vandaan komen, hoe ze verzorgd worden, en welke voeding ze krijgen. De kalveren brengen de eerste 7 tot 9 maanden door bij de moeder-koe. Vervolgens staan ze ruim een jaar bij de boer in een stal op stro zodat ze langzaam doorgroeien naar het juiste gewicht om geslacht te worden.

Naast de samenwerking met de familie Veurink, werkt Boni samen met de regionale slachterij VIT. De keuze voor een regionale slachterij heeft Boni gemaakt om de runderen zo min mogelijk kilometers te laten afleggen.
VIT is gespecialiseerd in het slachten van topkwaliteit vleesvee zoals Limousin, Blonde d'Aquitaine en, Belgische Blauwe. De geslachte runderen worden vervolgens geleverd bij onze centrale slagerij in Nijkerk waar het door onze eigen vakkundige slagers wordt verwerkt en verpakt.

In de opstart van deze unieke samenwerking komen een klein aantal runderen van een tweede boerderij. Hier wordt op dezelfde wijze gewerkt als door de familie Veurink. Hierdoor kunnen we een garantie geven over herkomst, voeding, verzorging en slacht van de runderen.Limousinrunderen
De Limousinrunderen zijn te herkennen aan de levendige, rood/bruine vacht. Het is een oeroud ras dat oorspronkelijk uit het westelijk deel van het Franse Massif Central komt.
Het ras ontleent zijn naam aan de streek rond de stad Limoges. Van oorsprong is de Limousin een trekdier dat werd geselecteerd op goede werkeigenschappen.

De smaak van Limousinrundvlees staat hoog aangeschreven bij topkoks. De natuur heeft in alle rust zijn gang kunnen gaan en dat proef je. Het vlees is mager, mals en heeft een echte pure vleessmaak.

Wilt u écht genieten van een eerlijk en heerlijk stuk rundvlees voor een eerlijke prijs?
Kies dan voor Boer & Slager van Boni!