Boni profiel

Servicekantoor en distributiecentrum
Het servicekantoor en het distributiecentrum zijn sinds 1984 gevestigd in Nijkerk. Vanuit hier worden de filialen dagelijks voorzien van producten. In 2005 is de oppervlakte van het distributiecentrum verdubbeld, van 8.000 m² naar 16.000 m².

Aantal filialen en medewerkers
Boni heeft tegenwoordig maar liefst 43 filialen, welke voornamelijk in Midden-Nederland gevestigd zijn. De teller van het aantal medewerkers bij Boni supermarkt staat inmiddels op ruim 2.400! Hiervan zijn 200 medewerkers werkzaam in het distributiecentrum, 50 op het servicekantoor en ruim 2.150 medewerkers staan dagelijks voor u klaar in onze Boni supermarkten!

Naam
De oprichter van de Boni supermarkt, de heer Klaassen, begon in de jaren ’70 aan het concept voor een nieuwe supermarktketen. Hij was op zoek naar een pakkende naam en tijdens een studiereis in de Verenigde Staten kwam hij de naam ‘Bonie’ tegen. Teruggekomen in Nederland zocht hij op wat de naam betekende. Het woordenboek vertelde hem dat 'boni' in het Latijn een vorm van 'bonus' is. Wat letterlijk vertaald 'van het goede' betekent. Zo kreeg de nieuwe supermarktketen van meneer Klaassen de naam ‘Boni’.

Huisstijl
De rode kleur die Boni supermarkten kenmerkt, is overal terug te vinden.Niet alleen de buiten- en binnenkant van de Boni winkels, maar ook de Boni vrachtwagens, vlaggen, folders en andere uitingen zijn voorzien van de flitsende en krachtige rode kleur. Met de rode kleur maakt Boni duidelijk een voordelige en moderne supermarkt te zijn. De slogan van Boni sluit hier naadloos op aan: “Boni, thuis in voordeel!”.