Boni stapt over op FSC melkverpakkingen!

14 september 2010 00:00
Boni verpakt voortaan alle dagverse huismerkzuivel in kartonnen verpakkingen met het FSC-keurmerk. Binnen enkele weken zijn alle zuivelkoelingen gevuld met deze milieuvriendelijke verpakkingen van de huismerken Melkan en Zuivelmeester. Een primeur op de Nederlandse markt!

Boni supermarkten is lid van inkoopvereniging Superunie, die 14 aangesloten supermarktorganisaties vertegenwoordigt. Gezamenlijk verkopen de leden van Superunie meer dan honderd miljoen van deze nieuwe, milieuvriendelijke verpakkingen op jaarbasis.

FSC Nederland reageert enthousiast op de grootschalige omschakeling naar FSC-gecertificeerde verpakkingen. Directeur Bart van der Linden: “Met de keuze voor FSC spreekt Boni zich uit voor goed beheer van bossen wereldwijd. Boni toont zich hiermee een voorloper. En het onderstreept nogmaals de kracht van het FSC-keurmerk”.

Twee vliegen in één klap
De FSC-verpakkingen waar Boni voor heeft gekozen, zijn ook in een ander opzicht beter voor het milieu. De binnenzijde van de pakken is lichtbruin, omdat het karton niet gebleekt wordt. Dat zorgt uiteindelijk voor minder CO2-uitstoot, waarmee dus twee vliegen in één klap geslagen worden.


Over Superunie
Superunie is een inkooporganisatie die in Nederland 14 onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren meer dan 1.600 supermarkten, die lokaal, regionaal en/of landelijk verspreid zijn. Tezamen voorzien ze ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking van dagelijkse boodschappen.

Over FSC
Voor de productie van de nieuwe verpakkingen worden houtvezels (een natuurlijke, hernieuwbare grondstof) gebruikt. Het hout is afkomstig uit aantoonbaar verantwoord beheerde bossen en daarom mogen de verpakkingen het FSC-keurmerk dragen. FSC (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Daardoor is het materiaal traceerbaar vanaf de bron tot het eindproduct. Organisaties als het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en Rainforest Alliance steunen het FSC-systeem.
Voor meer informatie over FSC Nederland:
www.fsc.nl.


Terug naar het overzicht